Soorten Sandwichpanelen

Er bestaan 2 soorten sandwichpanelen. Sandwichpanelen voor het dak en sandwichpanelen voor de wanden. Sandwichpaneel is dus een verzamelnaam voor zowel dakplaten als wandplaten, indien ze isolatie bevatten. Alle standaardmaten en standaardkleuren (RAL7016) zijn onmiddellijk uit stock beschikbaar. Levering of afhaling? De keuze is aan u.

Sandwichpanelen voor wand

Naast uw dak kan u ook wanden netjes afwerken met sandwichpanelen. De keuze bij deze sandwichpanelen ligt vooral binnen de dikte van isolatie en stijl van afwerking. We assisteren u graag bij de juiste keuze.

 

Ontdek alle sandwichpanelen voor je gevel

Geïsoleerde dakplaten

Sandwichpanelen voor dak

Ontdek ons aanbod sandwichpanelen voor het dak. We hebben een ruime keuze en voorraad van zowel enkelwandige, geïsoleerde als anti-condens dak sandwichpanelen. Daarnaast beschikken we ook over dakpanplaten, sandwichpanelen met dakpanprofiel.

 

Ontdek alle sandwichpanelen voor je dak

Wat zijn sandwichpanelen?

De naam Sandwichpanelen komt van de opbouw van de panelen. Sandwichpanelen zijn opgebouwd uit een metalen bovenplaat, isolatie en een metalen onderlaag. De isolatie is dus als een sandwich ingepakt tussen metalen panelen.

Isolatie van Sandwichpanelen

Sandwichpanelen zijn geïsoleerd met PIR isolatieschuim. De dikte van de isolatie is zowel bij dakpanelen als wandpanelen vrij te kiezen. We hebben verschillende diktes op stock en onmiddellijk leverbaar.

Offerte aanvragen

Ontvang een offerte op maat voor jouw sandwichpanelen. We rekenen met plezier uit welke toebehoren, materialen en panelen je exact nodig hebt. Je ontvangt van ons een offerte waarvoor jij jouw producten kan afhalen of geleverd krijgt tot aan de deur.

Onze Sandwichpanelen op maat

Sandwichpanelen op maat

Al onze sandwichpanelen kunnen op maat gezaagd worden. We snijden deze professioneel op maat op de gewenste lengte.

Sandwichpanelen levering

Al onze wand- en dakpanelen kunt u gratis afhalen in Geel. Levering aan huis of op de werf mogelijk mits transportkost.

Hoeveel bedragen de leverkosten?

Dat is afhankelijk van uw afleveradres (afstand). Vraag een offerte en we berekenen de exacte kosten voor u.

Wat is de levertermijn voor sandwichpanelen?

Dat hangt af van het type sandwichpaneel dat u bestelt. Sandwichpanelen in standaardafmetingen en standaardkleuren zijn direct uit stock leverbaar. Voor sandwichpanelen op maat spreken we de levertermijn met u af.

De voordelen van Sandwichpanelen voor dak en gevel

Sandwichpanelen zijn vrij van asbest. Sandwichpanelen zijn vooral populair om een loods, stal, tuinhuis, carport, berging, en zelfs een volledige woning snel op te bouwen. De installatie is gemakkelijk en goedkoper dan klassieke bouwmethoden.

Eenvoudige plaatsing

Sandwichpanelen zijn makkelijk te plaatsen. Zowel op uw dak als voor uw gevel. Ook wanneer u de plaatsing uitbesteedt. Het installeren van sandwichpanelen is namelijk veel minder arbeidsintensief.

Goedkoop

Dankzij de eenvoudige installatie en de lage materiaalkost bieden sandwichpanelen een goedkoop alternatief. Klassieke bouwmethoden vallen snel een pak duurder uit.

Bestand tegen schade

Sandwichpanelen zijn stevig en robuust. Dankzij de metalen binnen- en buitenlaag kunnen ze zowel aan het interieur als het exterieur tegen een stootje.

Geschikt voor alles

Sandwichpanelen kunnen perfect dienen om een volledige constructie te bouwen. U kan ze gebruiken voor een tuinhuis, stal, huis, loods, … De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Sandwichpanelen installeren

Hoe sandwichpanelen plaatsen?

Afhankelijk van uw type sandwichpaneel (dak of gevel) plaatst u deze anders. We verwijzen u graag door naar de bijhorende product pagina’s om de juiste installatiemethode te ontdekken.

J&S dakplaten staat u graag bij met advies en antwoorden. Contacteer ons.

Hoe sandwichpanelen bevestigen?

Van zodra uw sandwichpanelen op de juiste plaats liggen kunt u ze met de gepaste schroeven en waterdichte kapjes bevestigen. Zo bent u zeker van een waterdichte afsluiting.

Tip: gebruik onze zelftappers. Die hoeft u niet voor te boren. Het is handig om een klein tikje te geven voor het schroeven, maar dat is niet noodzakelijk.

Moeten sandwichpanelen overlappen?

Ja, sandwichpanelen moeten overlappen. Dit om de waterdichtheid te kunnen garanderen. Bij sandwichpanelen voor wanden wordt deze overlapping naadloos weggewerkt en is deze vrijwel onzichtbaar. Op het dak voorzien we steeds 1 golf voor overlapping.

Hoe sandwichpanelen zagen?

In onze ateliers snijden we uw sandwichpanelen professioneel op maat. Snijdt u uw panelen zelf? Gebruik dan een metaalzaag met fijne tandjes (wipzaag). Doe dat NOOIT met een slijpschijf! Die verhit de slaapranden en vernietigt de verzinking en coating van uw sandwichpaneel. Hebt u geen wipzaag? Wij verhuren professionele metaalzagen om uw sandwichpanelen op maat te snijden.

Tip: bescherm uw handen! Draag snijbestendige handschoenen.

Hoeveel kosten sandwichpanelen?

Uw prijs voor sandwichpanelen hangt af van het soort paneel. Er bestaan prijs verschillen tussen dak- en wand sandwichpanelen. Ook de lengte, kleur en isolatie spelen een rol. We bezorgen u graag een offerte. Het aanbevolen toebehoren geven we u ter informatie mee: bouten, schroeven, ruiters, afdekkapjes, verhuur van materiaal, reparatieverf …

Welke Sandwichpanelen kiezen?

Afhankelijk van uw toepassing kiest u het gepaste sandwichpaneel. U kan de panelen zowel voor de muur als voor het dak gebruiken. De dikte van isolatie hangt volledig af van uw wensen.

geisoleerde dakplaten kopen

Sandwichpanelen voor uw dak

Voor de afwerking van uw dak hangt het type paneel sterk af van de bebouwing en functie. We lijsten de mogelijkheden op. Dak sandwichpanelen zijn beschikbaar in alle RAL kleuren en verschillende maten (op maat gezaagd)

Enkelwandige Sandwichpanelen (Dak)

De basispanelen uit ons assortiment bestaan uit een simpele metalen plaat. U kan de dikte van de plaat, kleur en lengte zelf bepalen. Deze plaat is geschikt voor tuinhuizen, carports, paardenstallen, …

Anti-Condens Sandwichpanelen (Dak)

Dit type sandwichpaneel bevat een extra condens doek om druppelvorming tegen te gaan. De anti-condens panelen lenen zich perfect voor een houtberging, carport, … Belangrijk voor dit paneel is om voldoende luchtcirculatie te hebben. Zo kan de doek drogen.

Geïsoleerde Sandwichpanelen (Dak)

Deze soort panelen zijn de echte sandwichpanelen. Ze bestaan uit een buitenlaag uit metaal, isolatie en indien gewenst een afwerkingslaag aan de binnenkant. De dikte van de isolatie is vrij te kiezen.

Tip: U kan al deze opties ook vinden met een dakpanmotief.

geisoleerde wandpanelen kopen

Sandwichpanelen voor gevel & wand

Voor de opbouw van uw wanden kan u rekenen op wandpanelen. Deze sandwichpanelen komen in verschillende kleuren, vormen en afwerkingen. Afhankelijk van uw wensen voorzien we graag panelen op maat.

Sandwichpanelen met isolatie (Gevel)

Sandwichpanelen voor uw gevel of wand bestaan bevatten steeds een laag isolatie. Er is geen enkelwandige of anti-condens wandplaat beschikbaar. U kan wel een keuze maken in de dikte van de PIR isolatie.

Mogelijkheden van Sandwichpanelen

Tuinhuis antraciet met dubbele deur
Dak van een bedrijfshal met polycarbonaat platen
Bijzet tuinhuis met ramen en dubbele deur

Veelgestelde sandwichpaneel vragen

Hoe moet ik sandwichpanelen plaatsen?

Afhankelijk van het type sandwichpanelen (dak, gevel, muur) zal de plaatsing anders verlopen. We voorzien u graag met de nodige uitleg per type om zelf uw sandwichpanelen te installeren.

Wat kosten sandwichpanelen?

Sandwichpanelen zijn zowel qua materiaalkost als installatie kost goedkoper dan klassieke materialen. De prijs van uw sandwichpaneel hangt sterk af van het type, de kleur, isolatie en de lengte van het paneel. We voorzien graag een offerte op maat.